skip to Main Content
085-4884060 info@we-employ.nl
dochter-bedrijven-onze-merken-25h   We employ  divider-25h  Re employ  divider-25h  employ groep logo DEFINITIEF

De huidige HR professional zal zich moet aanpassen, als deze mee wil doen met het sturen van de organisatie.  Alleen als HR de rol van business partner pakt en ervoor zorgt dat organisatiekennis goed wordt verbonden zal de HR professional serieus genomen worden. De hoogste tijd dus om je als HR-manager of adviseur los te maken uit je relatief veilige “ivoren toren”, van waaruit er gewerkt wordt aan  het uitvoeren van administratieve werkzaamheden, het focussen op adviseren en ondersteunen van de organisatie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat gaat er allemaal veranderen?

Met name de invloed van technologie is niet meer weg te denken. Mobiele telefoons, tablet, laptops etc. Maar ook de invloed van robotten wordt steeds groter. Daarnaast neemt de digitalisering een steeds grotere rol in. En juist de HR afdelingen liggen hier dwars. Personeelsdossiers bij duizenden bedrijven zijn nog steeds op papier. Want het officiële document is “belangrijk”. Dit terwijl de rechtspraak hier allang verder in is. Daarnaast is ook de HR analytics een issue. De HR professional heeft hier nog steeds moeite mee. Welke data geeft nu toegevoegde waarde aan de organisatie? En tenslotte   het strategische personeelsplannen. Vaste medewerkers zullen steeds minder worden, terwijl het aantal zzp’ers toeneemt.  Maar ja met de nieuwe wet DBA durft het gros niet met ZZP’ers te werken. Waar is het ondernemerschap gebleven bij de HR professional? Maar wat betekenen deze ontwikkelen voor de rol die HR in de toekomst moet aannemen?

HR in de toekomst: een rol als strategisch business partner

In de toekomst krijgen organisaties op het gebied van HR steeds meer behoefte aan strategie, analyse en advies. Bijvoorbeeld als het gaat om strategische personeelsplanning en talentontwikkeling van medewerkers. HR analyseert complexe data, adviseert lijnmanagement en directie en oefent daarmee direct invloed uit op de bedrijfsvoering. Omdat de verantwoordelijkheid voor HR-zaken steeds meer bij medewerkers zelf komt te liggen (self service), houdt HR tijd over om deze rol als strategisch business partner ook daadwerkelijk in te vullen. Ondersteunde HR-processen, zoals de personeels- en salarisverwerking, besteden organisaties steeds vaker uit aan externe leveranciers die zowel kwaliteit als continuïteit kunnen garanderen.

 

Back To Top